Tedenski pregled kripto trga (18.11.2019-24.11.2019).

 

V preteklem tednu smo bili priča močni korekciji na trgu kriptovalut. 

 

Korekcijo analitiki večinoma pripisujejo izjavi Kitajske ljudske banke (POC), ki je napovedala izbris kripto borz na Kitajskem. Pojavila so se tudi poročila, da naj bi Kitajska policija vdrla v prostore borz Binance in Bithumb, a sta obe borzi to zanikali.  Zaostrovanje odnosa do kripta na Kitajskem ni nič novega in samo čas bo povedal, kaj se bo zares zgodilo. Bitcoin (BTC) je tako teden zaključil z okoli 13-odstotnim padcem cene, Ethereum (ETH) je padel za 15% in Ripple (XRP) za 10%. Med tem pa je Fidelity Digital Assets, ki je del finančnega velikana Fidelity, uspešno pridobil licenco za trgovanje in skrbništvo kriptovalut s strani države New York. Kljub kompleksnosti postopka so se za to, po poročanju spletnega portala Forbes, odločili, ker obstaja veliko povpraševanja po kriptovalutah v finančni prestolnici sveta. Pojavila pa se je tudi blockchain alternativa Liborju, ki je v preteklosti predstavljal največji faktor za določanje medbančne obrestne mere. 

 

V preteklem tednu so predstavnike Robotine napovedali, da bo v bližnji prihodnosti prišlo do prvih vgradenj njihovega sistema HEMS v Koreji. Eligma pa je zaključevala priprave za selitev na Bitcoin Cash(BCH) verigo blokov.

 

 Več:

https://cointelegraph.com/news/binance-denies-police-raid-bitcoin-wipeout-facebook-stupid-hodlers-digest-nov-1824

https://www.forbes.com/sites/cryptoconfidential/2019/11/24/will-bitcoin-replace-paypal-on-pornhub-plus-fidelity-digital-assets-gets-regulatory-approval/#64354a7e397d

 https://robotinarox.io/first-hems-installation-seoul/

 

Anže Šarabon

INDIVIDA & Partnerji