Tedenski pregled kripto trga (25.11.2019-01.12.2019).

 

Po poročanju spletnega portala cointelegraph.com se je november že drugič zapored izkazal kot najslabši mesec leta za Bitcoi(BTC). Leta 2018 je tako padec cene Bitcoina (BTC) v dolarjih znašal preko 36%, letos pa je ta padec znašal preko 17%. Decembra pa, kljub veliki volatilnosti znotraj meseca, bistvene razlike v ceni med začetkom in koncem meseca ni bilo. V letih 2015, 2016 in 2017 pa je rast cene Bitcoina (BTC) v decembru znašala preko 30%.

 

Med novicami še kar odmeva kraja 342.000 enot Ethereuma (ETH) iz Južnokorejske borze Upbit. Pozitivne novice pa prihajajo iz Nemčije, kjer je bil sprejet zakon po katerem bodo lahko banke v Nemčiji strankam ponujale nakup kriptovalut in skrbniške storitve za njihovo hranjenje. Po mnenju Svena Hildebrandta bo Nemčija na ta način postala kripto raj, zakonodajalci v Nemčiji pa so pionirji na področju kripto regulacije. Po drugi strani pa po mnenju predstavnika nemškega potrošniškega centra to pomeni tveganje za premoženje strank, ki bi v kripto vlagale, brez da bi se zavedale v kaj se spuščajo. Indija pa je napovedala sprejetje nacionalne blockchain strategije.  

 

Žeton GoCrypto (GoC), ki ga je lansiralo slovensko podjetje Eligma, je po selitvi na Simple Ledger Protocol, ki temelji na Bitcoin Cash (BCH) verigi blokov, uspešno skotiral na Bitcoin.com borzi. Podjetje Robotina, ki je lasiralo Robotina žeton (ROX) pa je nastopilo na dogodku Going Global Live v Londonu.

 

 Več:

https://cointelegraph.com/news/50m-of-eth-stolen-rare-opportunity-for-btc-hodlers-digest-nov-25dec-1

https://cointelegraph.com/news/top-5-cryptos-this-week-atom-trx-ada-eos-xmr

https://cointelegraph.com/news/bitcoin-moves-30-in-december-since-2015-will-2019-be-different

https://www.coindesk.com/german-banks-allowed-to-sell-and-custody-crypto-assets-from-2020-report

https://cryptopotato.com/eligmas-gocrypto-token-lists-on-bitcoin-com-exchange/

https://robotinarox.io/going-global-live-2019-microsoft/

 

 

Anže Šarabon

INDIVIDA & Partnerji