Tedenski pregled kripto trga (23.12.2019-30.12.2019).

 

V času pisanja smo na kripto trgih priča manjšim izgubam, a leto 2019 izgleda, kot da bo vlagateljem v kriptovalute ostalo v lepem spominu. Bitcoin (BTC) je leto začel pri ceni okoli 3.600 dolarjev za bitcoin (BTC), letošnji vrh pa je dosegel pri okoli 14.000 in sicer 10. julija. Cena je nato padla in se sedaj giblje okoli 7.300 dolarjev za Bitcoin (BTC), kar še vedno predstavlja  okoli 100-odstotni donos. Kljub temu pa kriptovalute ostajajo tvegana naložba. To potrjuje tudi glavna novica prejšnjega tedna. 24. decembra je tako na spletu odjeknila novica, da spletna platforma Youtube umika video vsebine različnih avtorjev, v povezavi s kriptovalutami. Kasneje so predstavniki podjetja Youtube pojasnili, da je šlo za napako, ki so jo kasneje odpravili. Neznanci pa so v Rusiji poslali e-pošto z grožnjami, da so na mnogih javnih mestih postavili bombe in zahtevali izplačilo okoli 800 tisoč dolarjev v bitcoinih. Šlo naj bi za bitcoin, ukraden iz sedaj zaprte borze WEX. Taki dogodki nas opominjajo, da se nove tehnologije vedno da uporabiti za dobro ali zlo.

 

O slovenskem podjetju Eligma in njihovem žetonu ter sistemu za plačevanje GoCrypto, pa so tokrat pisali na spletnem portalu Cointelegraph, kjer so razkrili, da ima GoCrypto že preko 730 lokacij.

Več:

https://cointelegraph.com/news/startup-brings-crypto-payment-option-to-over-730-locations-worldwide

https://inc42.com/buzz/cryptocurrency-this-week-youtube-removes-crypto-videos-russia-bomb-threats-over-a-bitcoin-fraud-and-more/

 

 

Anže Šarabon

INDIVIDA & Partnerji