Tedenski pregled kripto trga (27.01.2020-02.02.2020).

 

V preteklem tednu smo beležili močno rast tečajev na trgu kriptovalut. Bitcoin (BTC) je tako teden zaključil pri 9.407 dolarjih, Ether (ETH) pri 191 in Ripple (XRP) pri 0,25 dolarjih.

 

Rast tečajev gre po mnenju nekaterih analitikov pripisati strahu pred novimi geopolitičnimi grožnjami, drugi pa so skeptični, ali lahko bitcoin (BTC) izpolnjuje kriterije za zatočišče v času pretresov na borznih trgih. Tako vlogo je v zgodovini igralo predvsem zlato, v zadnjem času, pa je po poročanju spletnega portala Forbes, opaziti določene korelacije v gibanju cene zlata in bitcoina (BTC) v času zadnje geopolitične negotovosti. Po poročanju portala Cointelegraph pa vodilni pri borzi Coinbase in v podjetju Ripple pripravljajo svoje predloge za boljšo adaptacijo kriptovalut v ZDA. 

 

Slovenski projekt GoCrypto pa je v preteklem tednu objavil, da so plačila z valuto Bitcoin Cash (BCH) mogoča na 20 lokacijah v Švici. Predstavniki Robotine pa so sodelovali na dogodku, ki ga je organiziralo več organizacij s področja gospodarstva in gradbeništva, na katerem so govorili o možnostih razvoja investicij, ki bodo hkrati dobičkonosne in družbeno koristne.

 

Kripto trgi ostajajo v sami špici svetovnega tehnološkega razvoja in kot taki ponujajo veliko priložnosti, a hkrati tudi tveganja ostajajo visoka. 

 

 

Več:

https://www.forbes.com/sites/cryptoconfidential/2020/02/02/bitcoin-surges-amid-coronavirus-outbreak-can-blockchain-save-social-media/#157797d96010

https://cointelegraph.com/news/btc-halving-countdown-kobe-death-exploited-donut-row-hodlers-digest-jan-27feb-2

 

https://robotinarox.io/devid-palcic-lectures-on-academy-of-construction-investment/

https://www.youtube.com/watch?v=X4Vq6bMXWPg&fbclid=IwAR06QSkkruillv19YMyH7krHq1EFCxqNZWDqoq6_K0WHnmRDk-re8AaE-D8  

 

Anže Šarabon

INDIVIDA & Partnerji