Tedenski pregled kripto trga (06.04.2019-12.04.2019).

 

V tem tednu je kripto trg po dolgotrajnem pozitivnem trendu zabeležil manjši padec. Tako se je skupna tržna kapitalizacija vseh kriptovalut znižala iz 174 miljard dolarjev na 167 miljard dolarjev, nato pa se je odbila do 172 miljard dolarjev. Bitcoin je zabeležil 1.39% rast, prav tako je rastel Ethereum in teden zaključil z 0.34% plusa. Na drugi strani je XRP zabeležil skoraj 10% padec. 

 

Glavna novica tedna je bila, da je bil v kongres v Ameriki vložen predlog zakona, ki bi kriptovalute izvzel iz naložbenega razreda vrednostnih papirjev, kar je bila tema vročih pogovorov v zadnjem času. Seveda pa gre tukaj šele za predlog in moramo počakati, da vidimo, kaj se bo razvilo iz tega. Pomembno pa je, da področje kriptovalut nadaljuje z urejanjem teh razmerij, s čimer pridobiva na legitimnosti, kar pozitivno vpliva tudi na možnosti odobritve ETF-a.

Eligma nadaljuje z širitvijo števila lokacij, kjer lahko uporabljamo njihovo plačilno aplikacijo Elipay, ki je sedaj uporabna že na preko 300 lokacijah, so pa v teh dneh začeli z širitvijo tudi na sosednjo Hrvaško.

 

TEČAJI:
 
XBT
ETH
+1.39%
+0.34%

 

Več:

https://coincentral.com/this-week-in-cryptocurrency-april-12-2019/

https://bitcoinnews.com/crypto-usage-sees-growth-beyond-bitcoin-city-in-slovenia-and-croatia/

 

Anže Šarabon

INDIVIDA & Partnerji