Tedenski pregled kripto trga (02.03.2020-08.03.2020).

 

 

V preteklem tednu so kripto trgi beležili močne padce tečajev, ki jih je prineslo dogajanje v povezavi z novim koronavirusom. Tako je bitcoin (BTC) v četrtek izgubil preko 50% vrednosti in za nekaj časa padel celo pod 4.000 dolarjev za bitcoin (BTC), nato pa je sledil manjši popravek navzgor. Tako je bitcoin (BTC) teden zaključil pri 5.342 dolarjih, ether (ETH) pri 125 dolarjih in ripple (XRP) pri 0,15 dolarjih. 
 
V tem tednu je izstopala novica, da je število ljudi, ki naj bi imeli v lasti 1 bitcoin (BTC) ali več doseglo nov rekord. Po drugi strani pa dogajanje v povezavi s koronavirusom pomeni, da bi lahko do ponovnega obdobja rasti cen kriptovalut minilo nekaj časa. 
 
Pri slovenskem podjetju Robotina, kjer so za potrebe svoje platforme za pametno upravljanje z energijo razvili istoimensko kriptovaluto (ROX), pa napovedujejo, da bo najhitrejšo rast t.i. interneta stvari, ki bo z medmrežjem povezal vsakdanje naprave v naših domovih, kot so hladilnik, klima..., s tem pa jim bo omogočil izmenjavo podatkov in prilagajanje delovanja, katerega del so tudi sami, mogoče videti v Aziji in Avstraliji.

 

 

Več:

 

Anže Šarabon

INDIVIDA & Partnerji