Tedenski pregled kripto trga (16.03.2020-22.03.2020).

 

V preteklem tednu smo bili na kripto trgih priča rasti tečajev. Bitcoin(BTC) je tako v tem tednu pridobil okoli 12%, Ether(ETH) okoli 1,5% in Ripple(XRP) okoli 2,6%. Največji skok v ceni je Bitcoin(BTC) beležil v četrtek ko mu je cena zrasla okli 20% v 24 urah. 
 
V začetku tedna so vlagatelji poskušali razvozlati dogajanje, ki je privedlo do padca cene Bitcoin-a(BTC) vse do 4000 dolarjev za Bitcoin(BTC). K temu je vsekakor pripomogel ti.: kit, ki je v nekaj minutah preko borze BitMEX prodal za 750 milijonov dolarjev Bitcoin-a(BTC). Cena se je nato v četrtek močno povzpela in teden zaključila nad 6000 dolarji za Bitcoin(BTC). Vprašanje o povezavi med delniškimi trgi in kripto trgi ostaja odprto. Če je še pred kratkim kazalo, da se cena Bitcoin-a(BTC) ne giblje korelirano z cenami na delniških trgih, pa je v zadnjem času Bitcoin(BTC) beležil podobne vzpone in  padce kot delniški trgi. 
 
Plačilni sistem Slovenskega podjetja GoCrypto, pa se v časih svetovne pandemije kaže, kot dobra alternativa tradicionalnim načinom plačevanja, saj kupcu ni potrebno storiti nič drugega, kot da poskenira QR kodo, kar praktično odpravi potrebo po fizičnem kontaktu. 

 

 

Več:

 

Anže Šarabon

INDIVIDA & Partnerji