Tedenski pregled kripto trga (20.04.2020-26.04.2020).

 

 
V preteklem tednu smo na kripto trgih lahko spremljali rasti tečajev.  Bitcoin (BTC) je tako v četrtek zrasel na najvišje nivoje v več kot mesecu dni.  Tako je v prejšnjem tednu zrasel za 6,4% in teden končal pri 7.535 dolarjih za bitcoin (BTC), ether je zrasel za 10,5% in teden zaključil pri 189 dolarjih, ripple (XRP) pa je zrasel za 2,1% in teden zaključil pri 0,19 dolarjih. 
 
Rast cene bitcoina v preteklem tednu tako pred vlagatelje postavlja ključno vprašanje ali bo prihajajoči "halving" prinesel novo rast cene, za katero nekateri analitiki pravijo, da bi se utegnila povzpeti preko 9.000 dolarjev ali pa gre za tako imenovano "Past za Bike" in bodo cene ponovno padle. Med tem pa je Kitajska centralna banka v preteklem tednu napovedala, katera podjetja bodo tista, ki bodo prva dobila dostop do nove nacionalne digitalne valute, ki jo bodo testno uporabljali v treh večjih mestih. Na spisku se pojavljajo velika podjetja kot je McDonald's, Starbuck's in Subway. Glede na to, da veliko Kitajcev že plačuje s pomočjo pametnih telefonov in uporabe sistema AliPay bi lahko uporabnost take digitalne valute hitro rasla. Poročilo, ki je ga je objavil Bloomberg pa kaže, da bi lahko prav bitcoin in zlato pridobila največ od trenutnih negotovih razmer na trgih.
 
O slovenskem kripto projektu GoCrypto pa tokrat piše časnik Finance in sicer o možnostih brezstičnega plačevanja in spremenjenem obnašanju potrošnikov v času pandemije.

 

Več:

https://www.forbes.com/sites/cryptoconfidential/2020/04/26/bitcoin-hits-april-high-crypto-portfolios-get-stimulus-injection/#b5c853664b2f

 

Anže Šarabon

INDIVIDA & Partnerji