Pregled trgov 24.01. - 30.01. 

 

 

Etherum (ETH) je dosegel novo rekordno vrednost. Bitcoin (BTC)je teden zaključil pri 47.592 dolarjih, Etherum (ETH) pri 1.836  dolarjih in Ripple (XRP) pri 0,6 dolarja.

 

Glavna novica preteklega tedna je, da je podjetje Tesla v Bitcoin vložilo kar 1,5 milijarde dolarjev, kar je predstavljalo okoli 7,7% vseh denarnih rezerv podjetja. Hkrati so napovedali tudi, da bodo v prihodnosti Bitcoin začeli sprejemati kot plačilno sredstvo. To je povzročilo skokovito rast cene Bitcoina vse do rekordnih ravni. Pojavljajo se ugibanja, ali bodo zgledu utegnila slediti še druga podjetja. Dobra novica prihaja tudi s strani podjetja Mastercard, ki naj bi do konca leta uvedlo podporo za plačevanje s kriptovalutami. Ena najstarejših bank v ZDA, BNY Mellon, pa bo začela nuditi storitve hranjenja kriptovalut za institucionalne vlagatelje. Po mnenju analitikov je tako odprta pot do 50.000 dolarjev za Bitcoin. Nov rekord je dosegel tudi Ethereum. Analitiki to pripisujejo začetku trgovanja s CME terminskimi pogodbami, vezanimi na Ethereum. Pri slovenskem kripto projektu GoCrypto (GOC) pa so napovedali novo orodje za trgovce, ki jim bo dalo možnost pregleda vsega poslovanja tako s fiat kot s kriptovalutami na enem mestu.

 

Kripto svet se tako pospešeno razvija naprej, a kot kaže močan premik cen zaradi poteze enega podjetja še naprej ostaja zelo volatilen in previdnost ni odveč.

Več:

https://cointelegraph.com/magazine/2021/01/30/gamestop-wont-stop-robinhood-cheats-musk-tweets-hodlers012430

https://medium.com/eligma-blog/elly-pos-one-terminal-that-changes-the-name-of-the-game-accepts-all-payment-methods-and-cf85c9e05bc7

 

Anže Šarabon

INDIVIDA & Partnerji