Pregled trgov 04.07. -11.07. 

Pretekli teden je  Bitcoin (BTC) zaključil pri 34.300 dolarjih, Ethereum (ETH) pri 2.144 dolarjih, Ripple (XRP) pa pri 0,64 dolarja.

 

Cena Bitcoina je v preteklem tednu padla pod podporni nivo pri 33.000 dolarjih, število kratkih pozicij na borzi Bitfinex pa je zraslo na preko 5000 Bitcoinov. Po mnenju analitikov je to podobno kot pred skokom cen v letu 2020. Tako naj bi trenutno potekala akumulacija Bitcoina. To bi lahko zmanjšalo število Bitcoinov, ki jih lahko kupili na borzah. V preteklem tednu so regulatorji v ZDA pri agenciji FinCEN prvič v zgodovini imenovali svetovalca za digitalne valute. Imenovali so Michele Kovrver, ki je v preteklosti že svetovala pravosodnemu ministrstvu. Regulatorji na Poljskem pa so izdali javno opozorilo glede borze Binance in vlagateljev na Poljskem. To sledi podobnim dejanjem v drugih državah, med njimi na Japonskem in v Kanadi. Borza Binance je tudi začasno ustavila depozite preko SEPA sistema.  Podjetje Circle, ki stoji za stabilno kriptovaluto USDC pa je objavilo namero postati javna delniška družba, ki bi kotirala na NYSE. Velike banke v ZDA pa dajejo različne izjave glede prihodnosti kriptovalut. Tako investicijska banka Goldman Sachs napoveduje svetlo prihodnost Ethereuma (ETH). Investicijska banka UBS pa je napovedala, da bi pritisk regulatorjev lahko povzročil padec cen na kripto trgu. Zgodil pa se je tudi napad na spletno stran Bitcoin.com, a ker gre zgolj za spletno stran, ni prišlo do nikakršne izgube sredstev.

 

Pri slovenskem kripto start upu Eligma nadaljujejo z uvedbo protokolov, potrebnih za dodajanje BSC in SOL verige blokov za svoj žeton GoC (GoCrypto).