Pregled trgov 09.08. -15.08. 

V preteklem tednu smo bili na kripto borzah priča rasti tečajev

Bitcoin je teden zaključil pri 47.025 dolarjih, Ethereum pri 3.310 dolarjih, posebej pa velja izpostaviti Ripple, ki je močno zrasel vse do 1,28 dolarja. 

 

Predlog najobširnejše kripto regulacije v ZDA sprejet v Senatu

V zakonodajo, ki je namenjena stimuliranju vlaganja v infrastrukturo v ZDA, je bil v preteklem tednu vključen tudi zakon, ki bi vplival na obdavčitev kriptovalut, predvsem iz vidika obveznosti poročanja vseh družb, ki se ukvarjajo s kripto storitvami, pa naj bodo to borze, družbe, ki se ukvarjajo z rudarjenjem ali čim drugim, kot je recimo "staking". Kljub poskusom nekaterih senatorjev, da bi spremenili definicijo kripto posrednikov tako, da bi ta vključevala predvsem kripto borze, ta sprememba ni bila sprejeta. Sedaj se predlog seli v obravnavo v Kongres in videli bomo, kakšna bo končna verzija zakona, ki ga bo potem potrebno implementirati v davčno zakonodajo, kar lahko, po dosedanjih izkušnjah, prinese še precejšnje spremembe in traja več let.

 

Poloniex dosegel poravnavo s SEC

Kripto borza Poloniex, ki jo je regulator borznih trgov v ZDA, SEC, obtožil, da je delovala neregistrirano, je dosegla poravnavo, ki ji bo omogočala nadaljnje poslovanje ob plačilu 10 milijonov dolarjev globe. Ena od SEC-ovih komisark je izpostavila, da je Poloniex, kljub temu, da se je aktivno poskušal izmikati borznim pravilom, trudili so se tudi z registracijo pri SEC, a vse do leta 2019 zaradi nejasnih pravil te registracije niso mogli opraviti. To kaže na nujnost regulacije kripto trgov, ki bo prinesla tudi jasne postopke za delovanje na teh trgih.

 

Coinbase objavil 1,6 milijarde dolarjev dobička

Kripto borza Coinbase je objavila kvartalne rezultate, ki kažejo, da je podjetje v drugem kvartalu leta 2021 ustvarilo 1,6 milijarde dolarjev dobička, razkrivajo pa tudi, da je na njihovi borzi Ethereum prvič od njene ustanovitve beležil višji trgovalni volumen kot Bitcoin.

 

Analitiki: "Bitcoin mora preseči 48.000 dolarjev, da bi se vrnil na vrhove"

Tehnična analiza kaže, da po padcih cene Bitcoina iz 65.000 dolarjev vse do 30.000 dolarjev in ponovni rasti nad 45.000 dolarjev, sedaj ključen odporni nivo predstavlja območje okoli 48.000 dolarjev, ki ga bomo morali močneje prebiti, da bi se lahko rast nadaljevala vse do starih vrhov. Ta preboj bi bil potrjen z zaključkom nad 49.000 dolarji.

 

Hekerski napad na DAO maker

V preteklem tednu se je zgodil napad na platformo DAO maker, ki se ukvarja s financiranjem novih kripto projektov, v katerem so hekerji iz 5251 računov pobrali za okoli 7 milijonov dolarjev valute USDC.

 

Več: