Pregled trgov 23.08. -29.08. 

 

V preteklem tednu smo bili na kripto borzah priča padcu tečajev

Bitcoin je teden zaključil pri 48.907 dolarjih, Ethereum pri 3.233,38 dolarjih, Ripple pa pri 1,14 dolarja.

 

Bitcoin na tedenskem grafu kaže znake optimizma

Po mnenju nekaterih analitikov se cena Bitcoina na tedenskem nivoju obnaša podobno, kot se je pred skokom cen, ki se je začel proti koncu lanskega leta in je Bitcoin pognal vse do vrhov pri 65.000 dolarjih. A drugi analitiki ostajajo previdni in poudarjajo, da bi morebitna striktna regulacija kriptovalut po svetu lahko povzročila padec cen.

 

Microstrategy kupil še za 177 milijonov dolarjev BTC.

Podjetje Microstrategy je vložilo novih 177 milijonov dolarjev v nakup Bitcoina. Tako si podjetje sedaj lasti že skoraj 109.000 Bitcoinov. S tem si Microstrategy lasti 0,005% vseh Bitcoinov v obtoku. Vrednost njihovih Bitcoinov je tako ocenjena na dobrih 5 milijard dolarjev, medtem ko so za njih plačali slabe 3 milijarde. Podjetje vodi Michael Saylor, ki velja za močnega podpornika omenjene kriptovalute.

 

Visa in Budwieser kupila NTF-je

Podjetje Visa je za 150.000 dolarjev kupilo CryptoPunk 7610 NFT. Predstavniki podjetja so povedali, da z nakupom želijo preučiti, kakšna infrastruktura je potrebna za take nakupe in varno hranjenje NFT-jev. Podjetje Budwiser pa je za 25.000 dolarjev kupilo NTF, ki ga je ustvaril eden od navdušenih podpornikov znamke. Hkrati so za 94.000 dolarjev kupili tudi spletno domeno beer.eth.

 

Kripto borza Binance odgovorila na obtožbe o manipulaciji trgov

Borza Binance je bila s strani domnevnih žvižgačev obtožena manipulacije trgov in trgovanja proti svojim uporabnikom. Na spletu so zapisali, da take manipulacije želijo delati skupine in posamezniki, ki z borzo niso povezani, a zlorabljajo ime in prepoznavnost borze za doseganje svojih ciljev. Sprejemajo tudi ukrepe za onemogočanje takih aktivnosti.

 

Slovenski kripto start-up Eligma nadaljuje z razvojem

Slovenski kripto start-up Eligma nadaljuje z razvojem svojih POS terminalov, ki omogočajo sprejemanje tako fiat, kot kripto plačil. S takim razvojem podjetje prispeva k adaptaciji kriptovalut.

 

 

Kriptovalute se tako še naprej hitro razvijajo a ostajajo tvegane.

 

Več:

https://cointelegraph.com/magazine/hodlers-digest

https://twitter.com/mindfulnas/status/1430801184227577856