Tedenski pregled
Kratek pregled Crypto trgov za teden 16.7. do 22.7.
 
PREGLED TRGA:
XBT
ETH
CELOTEN TRG
18%
5%
11%

Celoten trg je v prejšnjem tednu deloval zelo dobro. Začenja se vstop institucionalnega denarja, več o tem kasneje. 
 
NOVICE:
 
Rast Bitcoina:
V tem tednu se je zelo dobro odrezal Bitcoin, kar pripisujem predvsem ponovnemu odločanju o priznanju prvega Bitcoin ETF-a s strani SEC. Odločitev je predvidena sredi Avgusta je pa zelo verjetno, da ne bo dokončna ampak si bodo podaljšali čas za odločanje.
 
Več:
https://globalcoinreport.com/will-bitcoin-skyrocket-as-gold-did-after-2013-etf-approval/

Prihod institucionalnih vlagateljev na kripto trg:
Na začetku sem omenil, da je veliko novih sredstev, ki prihajajo na kriptotrg prišla iz naslova institucinalnih vlagateljev. Analiza Grayscale-a je pokazala, da ta sredstva v letu 2018 predstavljajo 56% novih sredstev na trgu, kar pomeni, da institucionalni vlagatelji počasi prehitevajo fizične osebe, je pa to šele začetek zgodbe, ki bi lahko prinesla naslednji velik bikovski trend na kriptotrge.
 
Več:

Blackrock izrazil zanimanje za blockchain:
Blackrock, največji upravljalec premoženja na svetu, je napovedal, da preučuje potencial kriptovalut in Blockchain tehnologije a hkrati opozarja, da trenutno ne vidi velikega povpraševanja pri svojih strankah. Kar samo krepi argumente o zanimanju institucionalnega denarja za kriptotrge.
 
 Več:
 
CFA Inštitut povečal legitimnost kriptovalut:
CFA Institue je kriptovalute uvrsti v svoje izpite za pridobitev naziva CFA, ki velja za "doktorat" finančne industrije. S tem so zelo povečali legitimnost kriptotrgov in jih priznali kot "mainstream" naložbeni razred, ki se postavlja ob bok tradicionalnim naložbam.
 
Več:
 
IZPOSTAVLJENA PROJEKTA:
 
Eligma:
Eligma nadaljuje z razvojem in testiranjem Elipay platforme. Uporaba Elipay je možna že v več kot 40 trgovinah in restavracijah znotraj BTC City, hkrati pa so dodali tudi možnost plačevanja z Etherumom. Navezujejo tako nova partnerstva v Silicijevi dolini, kot povečujejo medijsko prisotnost.
 
Več:
 
 
Robotina:
Robotina naj bi do konca meseca skotirala na HitBTC, kar bo prva kotacija ROX na borzi.
 
Več:
 
 
Pričakovanja za naprej so pozitivna, je pa vse odvisno od vstopa institucionalnih vlagateljev na trg.
 
Anže Šarabon
INDIVID & Partnerji