Še vedno v znamenju ETF
 
Crypto briefing za teden 23.7. do 29.7.
 
 PREGLED TRGA:
XBT
ETH
CELOTEN TRG
9%
-0.58%
5%

Trg se vrti med 290 in 300 milijardami dolarjev tržne kapitalizacije, saj so na eni strani pozitivne novice glede institucionalnih vlagateljev na drugi pa negativne glede ETF-ov.
 
NOVICE:
 
Bitcoin:
Rast cene Bitcoina se je nadaljevala tudi v tem tednu in se je ustalila nad 8000$, a se je odbila od 8500$ in kratko padla celo pod 8000 dolarjev.
 
Več:
 
Nasdaq želi dvigniti legitimnost kriptovalut:
Predstavniki borze Nasdaq naj bi se za zaprtimi vrati pogovarjali z predstavniki več podjetji, med drugim tudi kripto borz o izboljšanju podobe kriptovalut v svetu in samoregulaciji. Nasdaq bo več borzam omogočil tudi dostop do svoje trgovalne tehnologije.
 
Več:

SEC zavrnil ETF bratov Winkelvoss in podaljšal čas odločanja o drugih:
Regulator trga vrednostnih papirejv v ZDA je ponovno zavrnil predlog za izdajo dovoljenja za ETF vezan na Bitcoin s strani bratov Winkelvoss in premaknil odločanje o drugih ETF-ih v september. SEC kot enega glavnih problemov za odobritev ETF-a izpostavlja to, da z Bitcoinom in ostalim kriptovalutami trgujemo na ne reguliranih borzah kar pomeni, da je teže nadzirati manipulacije trga in prevare. Zato bi lahko po mojem mnenju sodelovanje Nasdaq-a kot regulirane borze in kriptoborz pomembno pripomoglo k odobritvi ETF.
 
Več:


IZPOSTAVLJENA PROJEKTA:
 
Eligma:
Eligma nadaljuje z razvojem svoje platforme, glavni poudarek pa daje na uporabnikovo izkušnjo pri nakupovanju.
 
Več:
 
 
Robotina:
ROX žeton od pozno včeraj zvečer kotira na prvi borzi HitBTC a se cena zaradi nizke prometa še ni ustalila.
 
Več:
 
 
Trenutno je na trgih pričakovati manjše zatišje zaradi poletnih dopustov, seveda pa so možni veliki premiki ob pozitivnih ali negativnih novicah.
 
Anže Šarabon
INDIVIDA & Partnerji