Tedenski pregled
Crypto briefing za teden 20.08. do 26.08.
 
 
  PREGLED TRGA:
XBT
ETH
CELOTEN TRG
+6%
-5%
+3%

Tržna kapitalizacija je teden končala pri dobrih 216 milijardah dolarjev. Med večjimi kriptovalutami je bil ponovno eden najboljših donosov na Bitcoin, med največjimi izgubami pa Etherum.
 
 
NOVICE:
 
SEC zavrnil 9 ETF-pv
 
SEC je v prejšnem tednu zavrnil 9 ETF-ov, ki vi sledili ceni Bitcoin-a ali njegovim izvedenim finančnim inštrumetom. Ta zavrnitev je bila pričakova in ni sprožila panike, na trgu, nasprotno, cena Bitcoina je kljub temu rasla.
 
Več:
 
Padec cene ETH naj bi "zakrivili" ICO-ji.
 
Uspešni ICO-ji, ki so zbrali veliko večino sredstev v ETH naj bi svoja sredstva spreminjali v fiat valute in s tem "preplavili" trg z poceni ETH, kar se odraža v več kot 40% padcu cene ETH v dveh tednih v začetku avgusta.
 
Več:
 
Tether znova "tiska denar"
 
V tem tednu je na trg vstopilo 100 mio $ USDT, nekaj ur za tem pa je cena Bitcoina zrasla za malo manjkot 300$ v eni sami minuti. To znova dviguje vprašanje vpliva USDT na ceno XBT. 
 
Več:
 


IZPOSTAVLJENO:
 
Eligma:
ELI žeto se je uvrstil na eno večjih borz BitForex. Hkrati so prenovili svojo spletno stran in napovedali dostopnost ELIPAY uporabnikom iOS in Android-a od 12. Septembra.
 
Robotina:
Kriptotrg, kot celota deluje stabilno, se pa počasi kaže, da bi se v prihodnosti utegnile posamezne kriptovalute osamosvojiti in ne bo več tako očitne povezave med ceno Bitcoin-a in ostalih valut, čeprav zaenkrat Altcoin-i še vedno z zamikom sledijo Bitcoin-u.
 
 
Lep pozdrav,
 
Anže Šarabon
INDIVIDA & Partnerji